Шеф подари по 1500 евро за бензин на служителите си

Италиански бизнесмен подари по 1500 евро на всеки от служителите на фирмата си заради поскъпналия бензин. Според италианския вестник ”Република”, цитиран от световните агенции, работодателят решил да направи този подарък, „за да даде знак и на други предприемачи”, и за да компенсира работниците за повишените цени на горивата и енергията след началото на войната в Украйна.

„Не съм направил нищо изключително. Почувствах се задължен да допринеса за задоволяването на нуждите не семействата на моите служители”, коментирал бизнесменът Сиро дела Флора.

Той е собственик на компания за продажба на стомана „Металурджика Ленянезе”. В нея работят 42 души. Дела Флора иска и други предприемачи да последват примера му в Италия.

Според индустриалеца през миналата година фирмата му имала добри печалби. „Сега обаче сметките за енергия поскъпнаха и за мен, а да не говорим за служителите ми. Малко повече пари в края на месеца във фиша за заплатата ще дойдат добре зa всекиго”, казал Флора.

Той сега е на 77 г., работи откакто е 14-годишен. Казва, че цял живот е правил всичко сам, работил е като общ работник, шофьор, счетоводител. След това си купил малък склад, а после развил индустрията си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *