Сключен бе Колективен трудов договор в ОП “Общински имоти”, Бургас

Колективен трудов договор беше сключен на 20 май в Обединението на няколко общински предприятия в Община Бургас. Той влиза в сила от 1 май 2021 г.

Договорът бе подписан от ръководството на ОП „Общински имоти”, представлявано от директора инж. Тина Писарова, и от председателите на синдикалните организации в дружеството – Галина Страшимирова от КНСБ и Мария Петрова от КТ “Подкрепа”.

На срещата взеха участие и Мая Сариева от РС на КНСБ, гр. Бургас и председателят на КТ “Подкрепа” в града Иван Костадинов.

Преговарящите страни се договориха за 1,2 % увеличение на основните месечни заплати на работниците и служителите в ОП ,,Общински имоти’’, считано от 01.05.2021 г. Освен това работодателят ще осигури средства за облекло, храна, а основният платен годишен отпуск се увеличава от 21 до 28 дни в зависимост от трудовия стаж на работника и служителя.

Договорено бе още през официалните празници да се осигурят допълнителни възнаграждения до две минимални работни заплати в рамките на утвърдения бюджет. Срокът на Колективния трудов договор е с действие 2 години.

ОП “Общински имоти” е специализирано звено на Община Бургас за управление, изграждане, поддържане, ремонт и реконструкция на обекти, мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура и други жилищни и нежилищни имоти – собственост на Община Бургас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *