СТСБ облече сградата си с лика на Раковски за 200 г. от рождението му

Съюзът на транспортните синдкати в България отдаде почит пред Георги С. Раковски – един от най-значимите дейци на нашето Възраждане, революционер, публицист, журналист, писател. На 14 април се навършиха 200 години от рождението му. По този повод и по вече утвърдена традиция СТСБ изработи плакат с приблизителни размери 12 /3 метра, който бе поставен на фасадата на сградата на Съюза на бул. „Мария Луиза“ 106. На него е изписана вдъхновяващата мисъл на Раковски: „Любовта към отечеството превъзхожда всички световни добрини“.

При поставянето на плаката председателят на СТСБ Екатерина Йорданова каза: “Историята на нашите велики сънародници винаги е вдъхновявала.  Техните дела учат на родолюбие и ни помагат да съхраним ценностната система, която са ни оставили като завет.  Днес, във време на невиждана по обхвата си здравна, но и морална криза, повече от всякога имаме нужда от нашите герои. Образът на Раковски предизвиква размисъл и благодарност към мъдростта и храбростта, знанието и силата на големия революционер и просветител. Поклон!“.

СТСБ изразява преклонението си към живота и делото на бележити българи от години чрез внушителни по размер плакати, видими от голямо разстояние, които се поставях върху фасадата на сградата на Съюза. През 2017 година бе изработен първия плакат, посветен на 180-тата годишнина от рождението на великия Васил Левски. През 2018 година бе поставен такъв в чест на Христо Ботев, а през следващата година за рождението на патриарха на българската литература Иван Вазов.

През 2021 година припомня визуално на жителите и посетителите на София живота и делото на знаменития Георги Раковски и неговата огромна заслуга за величието на България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *