За първи път бе подписан Колективен договор в БД ,,Спортни имоти’’, Благоевград

След дълги преговори на 18 май 2021 г. бе подписан Колективен трудов договор между Бюджетна дейност ,,Спортни имоти’’ , представлявана от Валери Миков, управител на общинското предприятие и синдикалната организация на ФНСДУО към КНСБ при БД ”Спортни имоти”, представлявана от Зорка Узунова.

Той бе подписан и от Ясен Попвасилев, и.д. кмет на Благоевград, като финансиращ орган. На срещата взе участие и Силвия Христова, и.д. областен координатор на КНСБ.

Преговарящите страни се договориха за 10% увеличение на основните месечни заплати на работниците и служителите в БД,,Спортни имоти’’, считано от 01.01.2021 г. Освен това работодателят ще осигури средства за фонд ,,СБКО’’ в размер на 3% от начислените средства за основни работни заплати. Също така ще се предвидят средства за работно облекло в размер на 250 лева годишно за всеки един работник или служител.

Договорено бе основният платен годишен отпуск да бъде в размер на 24 работни дни. Постигнато бе споразумение и за други социални придобивки, като допълнителни възнаграждения за постигнати резултати и работа през официалните празници. Срокът на Колективния трудов договор е с действие 2 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *