Да помогнем на пострадалите от земетресението в Хърватия до 15 февруари

До 15 февруари продължава обявената от КНСБ благотворителна акция в подкрепа на пострадалите от земетресението в Хърватия.

Страната бе разтърсена от няколко мощни разрушителни труса в края на миналата година. Мащабите на причинените щети са катастрофални. Поражения има в градовете Петриня, Сисак, в столицата Загреб, където сградите пострадаха още през март 2020 г. от друг мощен трус. Със сериозни щети е и централата на Съюза на автономните синдикати в Хърватия/Union of Autonomous Trade Union of Croatia (UATUC) в Загреб и на офиса в Сисак.

След земетресението синдикатите в Хърватия (UATUC, NHS, Matica) обединиха усилия и започнаха благотворителна акция за осигуряване на хуманитарна помощ и финансова подкрепа за пострадали синдикални членове, работници и граждани. Те призовават и за спешна международна подкрепа чрез дарения. Кампанията е подкрепена от Европейската конфедерация на профсъюзите.

КНСБ се присъединява към апела на хърватските колеги за финансова подкрепа. Нека проявим човечност и да подкрепим благородната инициатива!

Всеки, който има желание и възможност, може да направи дарение до 15 февруари 2021 г. по банковата сметка на СНЦ „Благотворителен фонд проф. д-р Желязко Христов”:

IBAN: BG34UNCR76301010291100; BIC код UNCRBGSF;

УниКредит Булбанк

Основание: За пострадалите от земетресението в Хърватия

Събраната сума ще бъде преведена по обявената банкова сметка на благотворителната кампания, организирана от хърватските синдикати при пълна и прозрачна отчетност.

Лице за контакт: Рени Джагалова – телефон – 0884458554, имейл: rdzhagalova@citub.net