КНСБ отбеляза Деня на транспортния работник с ретро трамвай

Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ отбеляза днешния 30 юни – Ден на транспортния работник, с безплатен ретро трамвай за гражданите и гостите на София, който потегли от площад “Възраждане”. Той обиколи софийските улици, озвучен от диджей. Показани бяха ретро снимки и ретро билет.

На празника присъстваха президентът на КНСБ Пламен Димитров, вицепрезидентите Даниела Алексиева и Огнян Атанасов, зам.-кметът по транспорт на столицата Илиян Павлов, общинският съветник Андрей Зографски, председателите на Столичните електро и автотранспорт, председателят на ФТС Александър Шопов, както и семейства с деца.

“Нашите предци са започнали, развили и утвърдили името на транспортния работник, като едно от най-достойните и ни прави днес горди, прави ни и отговорни и съм сигурен, че всички ние си даваме сметка как изглеждат предизвикателствата на днешния и утрешния ден, защото всеки ден се борим. ФТС е мястото, където да виждат хората смисъл да се защитават заедно, да чуват нови идеи и конкретни предложения за условията, в които работят”, каза Пламен Димитров.

Илиян Павлов, зам.-кмет по транспорта на Столична община, заяви че “общината трябва да се грижи, както за транспорта, така и за хората, които движат града ни. Предстои подмяна на наземния транспорт, както и стартиране на работата на работна група, на която ще се обсъжда бонусна система, като част от подписаното споразумение през септември.”

“Една от най-важните професии в нашата страна е тази на транспортния работник. Условията на труд не са се променили и това е наша цел. Започнахме с Александър Шопов да оценяваме условията, в които работят колегите от “Метрополитен”, като наш приоритет занапред ще бъдат и депата от Електротранспорта, които не се ремонтирани от 60-70 години”, категоричен бе вицепрезидентът на КНСБ Огнян Атанасов.

Александър Шопов също поздрави всички присъващи с празника и благодари на транспортните работници за отдадеността. “Без транспорт няма икономика и търговия, а трудът на транспортните работници често остава недооценен и често се работи при лоши условия на труд и високи температури. Нашата синдикална цел е да променим това! В лицето на ФТС и КНСБ всички наши членове имат партньор и приятел.”, увери Шопов.