Пламен Димитров посети две предприятия в Бургас

Президентът на КНСБ Пламен Димитров посети две предприятия в Бургас в рамките на стартиралата миналата седмица в областта кампания на КНСБ “За повече демокрация на работното място”. Тя се провежда съвместно с ЕКП и цели да подобри защитата на трудовите, социалните и осигурителните права на заетите лица и равното им третиране на работното място.

Димитров и Мая Сариева от Регионалния съвет на конфедерацията в Бургас се срещнаха с изпълнителния директор на хотел “България” в града Георги Папазов. Обсъдени бяха трудностите пред хотелиерския бизнес по време на пандемията, възможностите за подкрепа на работещите, проблемите на заетите в туристическия бранш, засегнат силно от ковид кризата. Заради ремонт, съвпаднал с пандемията, хотелът сега не може да се възползва от нито една от мерките за държавна подкрепа.

Посетена бе и строителната компания “Евробилдинг Инженеринг”. Димитров разговаря с управляващия ѝ директор Мартин Дяков.

Обсъдени бяха темите за създаване на система за информиране и консултиране, заплащането на работниците и служителите и трудностите по време на пандемията. Проблем за бизнеса остава сивата икономика и нежеланието на работниците за сключване на трудови договори заради натрупани лоши кредити. От компанията повдигнаха и въпроса за тежките административни изисквания и забрани, водещи до забавяне на процедурите и разрешителните.