КНСБ отново апелира: Ваксинирайте се, спасете живот!

Страната ни е на прага на поредната ковид вълна. Бързото темпо, с което набира скорост, е притеснително и отново поставя под риск както здравето ни, така и работните ни места. В съчетание с други тревожни процеси от социално-икономическия живот ситуацията става още по-сложна и изисква както нашата лична отговорност, така и навременни мерки от отговорните институции.

Натрупаният опит от последните години показва категорично, че няма друго оръжие срещу вируса освен ваксините. Те намалват риска от заразяване, от тежко протичане на заболяването, както и натоварването на здравната система, подложена на натиск през последните 2 години. 85 процента от пациентите с ковид в интензивни отделения в момента не са ваксинирани, показват данните на Министерството на здравеопазването.

България продължава да е в челните позиции на световните негативни класации по време на пандемията. От всички нас зависи да променим това. Да съхраним живота си, този на нашите близки, на колегите си, да запазим работното си място.

Бъдете отговорни и спазвайте мерките. Информирайте се за ползите от ваксините, доверете са на науката!

 

Позиция на Координационния съвет на КНСБ за въведените мерки във връзка с пандемията и ваксинацията в страната, приета на заседание на 17 ноември 2021 г.